EVENT TOUCH 2024 PROGRAM

A Fenntarthatóság és a Digitális Stratégiák Összefonódása: Új Dimenziók a Rendezvények Világában

a MaReSz szakmai konferenciája

2024. május 28. (kedd) 10:00-17:00 óráig Balatonfüred BFCC

10:00-13:00 PLENÁRIS ELŐADÁSOK
10:00 Elnöki köszöntő. Miről szól ez a nap?
Ganczer Gábor elnök, MaReSz
10:10-10:30 A hazai rendezvénypiac aktuális helyzete, kilátásai és trendjei a MaReSz friss kutatása alapján.
Előadók: Rókusfalvy Gábor MaReSz alelnök - Szűcs Balázs MaReSz főtitkár
10:30-10:50 A hazai üzleti turizmus és MICE piac helyzete és perspektívái: a Magyar Turisztikai Ügynökség tervei a versenyképességünk növelésére.
Előadók: Erdei Bálint vezérigazgató-helyettes, MTÜ - BUDCB
10:50-11:10 A 2024-es párizsi olimpia szervezési előkészületei a GL events mint rendezvényszolgáltató szemszögéből
Előadó: Francois Regis PICOLET Projektigazgató, GL events
11:10-11:30 A 2024-es magyar EU elnökség rendezvénypiaci hatásai
Előadó: Dr. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár,
Miniszterelnöki Hivatal
11:30-11:50 KÁVÉSZÜNET
Kiállítás, QR kód vadászat, InkubátorHub
11.50-12.10 A fenntarthatóság dilemmája: az élő rendezvények iránti igény egyszerre nő a fenntarthatósági elvárásokkal, amire megfelelő válaszok, megoldások szükségesek. Hogyan változtak meg a megrendelők elvárásai, mihez kell most jobban alkalmazkodniuk a szervezőknek?

Kerekasztal résztvevők:
Moderátor: Radácsi Pál ügyvezető partner, Bo Live Branding Agency;
Vendégek: Mantuano Mónika UNICEO; Herner Katalin KÖVET
12:10-12:35 Nem elég zöldnek látszani - fenntarthatósági trendek és megoldások a rendezvénypiacon.
Fenntarthatóság a gyakorlatban. Az Event Touch példája.

Kerekasztal résztvevők:
Moderátor: Klacsán Csaba WWF Magyarország adományszervezési, marketing és kommunikációs vezető
Vendégek: Pécsi Szabolcs CEO & Alapító, HighVibes; Hodik Tibor ügyvezető partner, Progressive Reklámügynökség; Szűcs Balázs MaReSz főtitkár
12:35-13:00 Mesterséges intelligencia fejlődése és hatása a szervezetekre
Digitális forradalom és AI alkalmazások az ügynökségek életében.

Előadó: Heffler Andrea szervezetfejlesztési vezető SkillOn, Erdős Ákos ügyvezető partner, HELLO Agency
13:00-14:30 EBÉDSZÜNET
Kiállítás, QR kód vadászat, InkubátorHub
„A” TEREM „B” TEREM „C” TEREM
14:30-16:30 DÉLUTÁNI SZEKCIÓ ELŐADÁSOK
Gasztro SZEKCIÓ Tech SZEKCIÓ Értékesítés SZEKCIÓ
14:30-14:55 Trendek, elvárások, kihívások a rendezvénygasztronómiában

Jókuti András gasztroszakértő, újságíró
Kiállítások és event design: Innovatív, Inkluzív és élményközpontú tervezés, fenntarthatóság

Kerekasztal résztvevők:

Tornyai Péter ügyvezető igazgató, TorTer e-Design

Buzási Bence kreatív igazgató Progressive ügynökség

Herrer Caesar ügyvezető Compact Decor Kft.
Mi az, amire az ügyfélnek valójában szüksége van? Jó gyakorlatok és digitális megoldások a B2B rendezvényértékesítésben

Kerekasztal résztvevők:

Bacsi Krisztina szakmai vezető, Magyar Turizmus Akadémia,

Kenderesy Nadin központi ügyfélkapcsolati igazgató, Eventrend Group

Popovits Éva értékesítési igazgató ACCOR Közép Európa
14:55-15:20 Zöld lépéseink az etikus rendezvénygasztronómia világában, avagy greenwashing helyett harmóniában a környezettel és a társadalommal

Semsei Rudolf ügyvezető igazgató, Budapest Party Service, MaReSz rendezvénygasztronómia tagozat vezetője

Cseh Balázs elnök Magyar Élelmiszterbank Egyesület
Tracking rendszerek és AI filmgyártás a rendezvényeken és bárhol másutt…

Kerekasztal résztvevők:

Moderátor: Fábián Attila / CEO Smarteq AVS Kft.

Sárkány Ferenc / CEO Visual Humans and Tech Kft.

Perjési Péter / CEO KulTechDesign Kft.

Varga Balázs / CEO HybridProduction Kft.

Kálmán Mátyás / CEO Colloc Production Kft.
Rendezvényhelyszínek fenntarthatósági jógyakorlatai – fenntarthatóság mint piaci előny

Kerekasztal résztvevők:

Moderátor: Gloviczki Ákos rendezvényigazgató, Hungexpo

Vendégek:
Semperger Judit, marketing igazgató, Danubius Hotels Zrt.

Varga Dorottya értékesítési és marketing igazgató, Crowne Plaza Budapest

Szerepi Szabolcs üzletfejlesztési- és cégvezető, Etyeki Kúria Borászat

Juhász Ildikó Kíra MICE értékesítési igazgató, Hotel & More Hotel Management, Balatonfüred Kongresszusi Központ
15:20-15:45 KÁVÉSZÜNET
Kiállítás, QR kód vadászat, InkubátorHub
SZEKCIÓ SZEKCIÓ HR SZEKCIÓ
15:45-16:10 Az ESG törvény hatásai a rendezvénypiacra, vállalati előírásoknak való megfelelés. Külső kényszer vagy belső késztetés? Az OTP Bank fenntarthatósági gyakorlata és egy konkrét rendezvény példája

moderátor: Márkus Éva, MaReSz

Dr. Nemes Ákos, a MaReSz szakjogásza

Kuczka Beáta, Rendezvényszervezési vezető, OTP Bank

Zsiborás-Chrabák Vivien, Rendezvényszervezési szakértő, OTP Bank
DEI-szemlélet: sokféleség, esélyegyenlőség és befogadás a munkaerőpiacon és a rendezvényszervezésben

Nagy Gábor alapító társtulajdonos, Eventrend Group
Az új generációk (Z és Alfa) mint munkavállalók és mint megrendelők. Hogyan változtatják meg a szakmát, mit kell tudnunk róluk? Friss kutatás

Róbert Nóra mestertanár, BGE

Halasi Nikolett Junior MICE Manager, Weco

Vasali Dávid hallgató, BGE
16:10-16:30 Tudnivalók az AI szabályozásokról és szabályozatlansági dilemmák

Dr. Nemes Ákos, a MaReSz szakjogász
Gamifikációs és digitális technológiák alkalmazása rendezvényeken: résztvevők aktiválása, gamifikációs jógyakorlatok.

Tischler Márk CEO, Universum8
Önkéntesek a rendezvényeken, az önkénteskedés mint társadalmi fenntarthatóság szerepe a rendezvényeken, lehetőségek. A fiatalok motiválása, bevonása.

Kerekasztal résztvevők:

Oszkó Jakab Natália alapító, MTPA,

Dr. Kővári Edit docens, Pannon Egyetem,

Nagy Réka Fesztivál Önkéntes Központ
16:30-16:40 ZÁRÁS - Összegzés