A Fenntarthatóság és a Digitális Stratégiák Összefonódása: Új Dimenziók a Rendezvények Világában
a MaReSz szakmai konferenciája
2024. május 28. (kedd) 10:00-17:00 óráig Balatonfüred BFCC
10:00-13:00 | PLENÁRIS ELŐADÁSOK | 10:00 | Elnöki köszöntő. Miről szól ez a nap? Ganczer Gábor elnök, MaReSz |
10:10-10:30 | A hazai rendezvénypiac aktuális helyzete, kilátásai és trendjei a MaReSz friss kutatása alapján. Előadók: Rókusfalvy Gábor MaReSz alelnök - Szűcs Balázs MaReSz főtitkár |
||
10:30-10:50 | A hazai üzleti turizmus és MICE piac helyzete és perspektívái: a Magyar Turisztikai Ügynökség tervei a versenyképességünk növelésére. Előadók: Erdei Bálint vezérigazgató-helyettes, MTÜ - BUDCB |
||
10:50-11:10 | A 2024-es párizsi olimpia szervezési előkészületei a GL events mint rendezvényszolgáltató szemszögéből Előadó: Francois Regis PICOLET Projektigazgató, GL events |
||
11:10-11:30 | A 2024-es magyar EU elnökség rendezvénypiaci hatásai Előadó: Dr. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, Miniszterelnöki Hivatal |
||
11:30-11:50 | KÁVÉSZÜNET Kiállítás, QR kód vadászat, InkubátorHub |
||
11.50-12.10 | A fenntarthatóság dilemmája: az élő rendezvények iránti igény egyszerre nő a fenntarthatósági elvárásokkal, amire megfelelő válaszok, megoldások szükségesek. Hogyan változtak meg a megrendelők elvárásai, mihez kell most jobban alkalmazkodniuk a szervezőknek? Kerekasztal résztvevők: Moderátor: Radácsi Pál ügyvezető partner, Bo Live Branding Agency; Vendégek: Mantuano Mónika UNICEO; Herner Katalin KÖVET |
||
12:10-12:35 | Nem elég zöldnek látszani - fenntarthatósági trendek és megoldások a rendezvénypiacon. Fenntarthatóság a gyakorlatban. Az Event Touch példája. Kerekasztal résztvevők: Moderátor: Klacsán Csaba WWF Magyarország adományszervezési, marketing és kommunikációs vezető Vendégek: Pécsi Szabolcs CEO & Alapító, HighVibes; Hodik Tibor ügyvezető partner, Progressive Reklámügynökség; Szűcs Balázs MaReSz főtitkár |
||
12:35-13:00 | Mesterséges intelligencia fejlődése és hatása a szervezetekre Digitális forradalom és AI alkalmazások az ügynökségek életében. Előadó: Heffler Andrea szervezetfejlesztési vezető SkillOn, Erdős Ákos ügyvezető partner, HELLO Agency |
||
13:00-14:30 | EBÉDSZÜNET Kiállítás, QR kód vadászat, InkubátorHub |
||
„A” TEREM | „B” TEREM | „C” TEREM | |
14:30-16:30 | DÉLUTÁNI SZEKCIÓ ELŐADÁSOK | ||
Gasztro SZEKCIÓ | Tech SZEKCIÓ | Értékesítés SZEKCIÓ | |
14:30-14:55 | Trendek, elvárások, kihívások a rendezvénygasztronómiában Jókuti András gasztroszakértő, újságíró |
Kiállítások és event design: Innovatív, Inkluzív és élményközpontú tervezés, fenntarthatóság Kerekasztal résztvevők: Tornyai Péter ügyvezető igazgató, TorTer e-Design Buzási Bence kreatív igazgató Progressive ügynökség Herrer Caesar ügyvezető Compact Decor Kft. |
Mi az, amire az ügyfélnek valójában szüksége van? Jó gyakorlatok és digitális megoldások a B2B rendezvényértékesítésben Kerekasztal résztvevők: Bacsi Krisztina szakmai vezető, Magyar Turizmus Akadémia, Kenderesy Nadin központi ügyfélkapcsolati igazgató, Eventrend Group Popovits Éva értékesítési igazgató ACCOR Közép Európa |
14:55-15:20 | Zöld lépéseink az etikus rendezvénygasztronómia világában, avagy greenwashing helyett harmóniában a környezettel és a társadalommal Semsei Rudolf ügyvezető igazgató, Budapest Party Service, MaReSz rendezvénygasztronómia tagozat vezetője Cseh Balázs elnök Magyar Élelmiszterbank Egyesület |
Tracking rendszerek és AI filmgyártás a rendezvényeken és bárhol másutt… Kerekasztal résztvevők: Moderátor: Fábián Attila / CEO Smarteq AVS Kft. Sárkány Ferenc / CEO Visual Humans and Tech Kft. Perjési Péter / CEO KulTechDesign Kft. Varga Balázs / CEO HybridProduction Kft. Kálmán Mátyás / CEO Colloc Production Kft. |
Rendezvényhelyszínek fenntarthatósági jógyakorlatai – fenntarthatóság mint piaci előny Kerekasztal résztvevők: Moderátor: Gloviczki Ákos rendezvényigazgató, Hungexpo Vendégek: Semperger Judit, marketing igazgató, Danubius Hotels Zrt. Varga Dorottya értékesítési és marketing igazgató, Crowne Plaza Budapest Szerepi Szabolcs üzletfejlesztési- és cégvezető, Etyeki Kúria Borászat Juhász Ildikó Kíra MICE értékesítési igazgató, Hotel & More Hotel Management, Balatonfüred Kongresszusi Központ |
15:20-15:45 | KÁVÉSZÜNET Kiállítás, QR kód vadászat, InkubátorHub |
||
SZEKCIÓ | SZEKCIÓ | HR SZEKCIÓ | |
15:45-16:10 | Az ESG törvény hatásai a rendezvénypiacra, vállalati előírásoknak való megfelelés. Külső kényszer vagy belső késztetés? Az OTP Bank fenntarthatósági gyakorlata és egy konkrét rendezvény példája moderátor: Márkus Éva, MaReSz Dr. Nemes Ákos, a MaReSz szakjogásza Kuczka Beáta, Rendezvényszervezési vezető, OTP Bank Zsiborás-Chrabák Vivien, Rendezvényszervezési szakértő, OTP Bank |
DEI-szemlélet: sokféleség, esélyegyenlőség és befogadás a munkaerőpiacon és a rendezvényszervezésben Nagy Gábor alapító társtulajdonos, Eventrend Group |
Az új generációk (Z és Alfa) mint munkavállalók és mint megrendelők. Hogyan változtatják meg a szakmát, mit kell tudnunk róluk? Friss kutatás Róbert Nóra mestertanár, BGE Halasi Nikolett Junior MICE Manager, Weco Vasali Dávid hallgató, BGE |
16:10-16:30 | Tudnivalók az AI szabályozásokról és szabályozatlansági dilemmák Dr. Nemes Ákos, a MaReSz szakjogász |
Gamifikációs és digitális technológiák alkalmazása rendezvényeken: résztvevők aktiválása, gamifikációs jógyakorlatok. Tischler Márk CEO, Universum8 |
Önkéntesek a rendezvényeken, az önkénteskedés mint társadalmi fenntarthatóság szerepe a rendezvényeken, lehetőségek. A fiatalok motiválása, bevonása. Kerekasztal résztvevők: Oszkó Jakab Natália alapító, MTPA, Dr. Kővári Edit docens, Pannon Egyetem, Nagy Réka Fesztivál Önkéntes Központ |
16:30-16:40 | ZÁRÁS - Összegzés |